przeszczep kierownicy z Golfa 4 lub Passata do O1? Da radę?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jarekjack
    Drive
    • 2007
    • 40

...i to nie wszystkie. Jest jeszcze kupowanie jakis duperelek typu Hammerite za 22 zł. podkladowy mat za jakies 16 zł. tasmy dwustronne na sume 40 zł , woreczki do pakowania chyba za 15 zł etc etc, nie wiem, moze w sumie kolejne 150-200 zł sie uzbiera. A pewnie i jeszcze i czyms zapomnialem... aaa, np kupno tworzywa ktore sobie polamales na stworzenie mocowania chyba jakies 30 zł. I pewnie cos jeszcze by sie znalazlo... mozesz doliczyc paliwo za jakies 10x przejazdow przez miasto w ta i z powrotem do odlewni (20km w jedna strone), za 400km w miescie to chyba 100 na paliwo tez mozna liczyc nie ? moge liczyc dalej jak telefoniczne rozmowy ktore nie trwaly po minucie..... Tylko po co mam to wszystko wyciagac ??? zebys powiedzial ze robie z siebie meczennika ?

po 25 tycznia przygotuje kserokopie fakturek. Jezeli beda solidne dowody na to ze oszukalem, zawyzylem cokolwiek innego przesle je Purchawie do wgladu.

Poki co skorzystam z zasady domniemania niewinnosci - jesli cos mi sie zarzuca prosze przedstawic na to dowody. Np wycene z jakiejs odlewni ze przygotowanie formy (na fakturze mam napisane "przygotowanie narzedzi bodajze"), kosztuje u nich 300 zł a nie 732 jak ja podaje. Cokolwiek powaznieszego niz "to gówno nie moze tyle kosztować"

Zamieszczone przez Jabar1975
    czekam na dowody pod kazda kwote, dla ulatwienia dodam ze interesuja mnie przede wszyskim daty - zgadnij po co

zebhy udowodnic ze nei latalem codziennie za znaczkiem chyba ? to juz przerobislismy przeciez, czas sie wydluzyl 2x przynajmniej bo nie mialem czasu codziennie tego dogladac i sie do tego juz przyznalem. Czy tez na powaznie masz zamiar rozliczac mnie z gigantycznych odsetek ktore mi przyrosly na koncie ? :P dla ulatwienia dodam majac na tym prywatnym koncie jaka wieksza sumke to chyba rekordowe odsetki widzialem na kwote 5 zł hakiem? :P
    Pozdrawiam Jarek

Octa 01, Combi Elegance, r 2000
    AHF - 1.9 VP - 110KM (235Nm) [135/303] Po tuningu MTM
  • Spory
    Ambiente
    • 2006
    • 119

Mam okazję nabyć po okazyjnej cenie używaną kierownice od Golfa 4? Będzie pasować do Octavii 1? Kształt ma chyba taki sam, a jak reszta konstrukcji. Poduchę mam oczywiście swoją z Octavii.

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

a czy te kiery nie sa takie same :?: :!:
      to po co wymieniac :roll:
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• Spory
        Ambiente
        • 2006
        • 119

Kiera, która doświadczyła przebieg 300k km, nie wygląda niestety okazale. Podeszwy w dobrze wychodzonych butach mam mniej wytarte niż tę, tą kierowniczkę.

Komentarz

• BioBogon
          Elegance
          • 2005
          • 921

Od golfa 4 powinna pasować, ale najlepiej sprawdzić nry w etce, bo ponoć jest parę rodzajów kier. Ja u mnie zmieniałem właśnie na kiere z golfa, ale nry z etki miała identyczne jak moja o Octy.
          Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Trzeba popatrzec jaki jest uklad jakis kolkow od spodu, pozatym powinno byc to samo w dziedzinie Golfa, z Passatem jest ciut inaczej chyba.

300kkm - 150kkm nowa kiera i do ludzi
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Spory
              Ambiente
              • 2006
              • 119

Zamieszczone przez Maicroft
              300kkm - 150kkm nowa kiera i do ludzi
              jeszcze włącznik świateł... :wink:

Komentarz

NIE PASUJA KIEROWNICE
                sa inne mocowanie, ciutkę przesunięte, przerabiałem to na swoim przykładzie.

Komentarz

• daneczek76
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 3642
                  • Toyota

napewno niepasuja zalezy też od rocznika autek w samych OI sa dwie różne kierownice cztero ramienne i mają rózne poduszki choc na pierwszy rzut oka wyglądają identycznie , przerabiałemten temat i nie pasi
                  [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Purchawa
                    Admin
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 8007

Od Golfa 4 i od Leona pasuja przeciez. :idea:
                    "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                    Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• BioBogon
                      Elegance
                      • 2005
                      • 921

Niektóre kiery pasują, trzeba nry z etki zmaczować i już.
                      Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• Spory
                        Ambiente
                        • 2006
                        • 119

to może ja se dam spokój z przeszczapami i poszukam takiej samej.....
                        To może chociaż włacznik świateł pasuje z Passata?

Komentarz

ja miałem od Golfa, idealna w etce sie jeden numer nie zgadzał i lipa panie dzieju więc tylko oryginalna albo numer z ETKI taki sam

Komentarz

Pracuję...